UA

Як вибрати пилосос

Як вибрати пилосос

На сьогодні не існує чітких граней між професійними пилососами та звичайними для побутового використання. Кожен виробник прагне «напихати» своє творіння по максимуму. Постійно збільшується сила всмоктування пилососів, ступінь очищення повітря на виході, рівень шуму, а отже, час і зусилля, що витрачаються господинями на прибирання свого будинку. Прогрес у плані вдосконалення не стоїть на місці, але, як правило, більшість виробників змінює лише дизайн виробу, залишаючи його «начинку» незмінною. То як же розпізнати якісну техніку серед красиво завуальованого модним корпусом барахла? Насамперед не варто розмінюватися на яскраві пакування та дизайн. Купуйте техніку тільки від перевіреного виробника, який може дозволити собі гарантійне обслуговування не менше трьох років.

Отже, ви в магазині та потрібно зробити вирішальний вибір, на які характеристики варто звертати увагу? Насамперед переконайтеся, що потужність пилососа відповідає вашим вимогам. Не варто навіть дивитися на моделі, потужність всмоктування яких нижча за 350 Вт. В ідеалі, чим більше, тим краще, адже чим потужніший пилосос, тим з більшої глибини килима він зможе висмоктувати пил та сміття, а це і є основним змістом прибирання.

Ще варто звернути увагу на об'єм пилозбірника пилососа, адже якщо він малий, то не варто очікувати від моделі надхмарної сили всмоктування, яка, до того ж значно падатиме при заповненні об'єму до 50%. Їх випускають у кількох варіаціях. Тип вибирати вам, кожен з них має свої плюси: тканинні, паперові, у вигляді пластикового контейнера або водяний фільтр. Пилососи з водяною системою досить ефективні, але вимагають постійного догляду, адже якщо залишити його повним, то вам не уникнути неприємного запаху.

Дуже важливий елемент, що фільтрує, яким оснащений пилосос. Низькоякісні пилові фільтри можуть викидати у повітря найдрібніші частинки пилу разом з її мешканцями – пиловими кліщами, а дихати такою сумішшю не дуже приємно, та ще й небезпечно для вашого здоров'я. Виробники, які намагаються йти в ногу з часом, використовують систему фільтрації класу НЕРО. Ця технологія запозичена у ядерників, фільтрація повітря в такому фільтрі здатна вловити навіть найдрібніші частки. Еталоном у системі фільтрації вважається фільтр класу НЕРО-11, він здатний вловлювати 99,97% пилу з фракцією частинок до 0,3 мікрона.

Обов'язково звертайте увагу і на якість кабелю та його довжину. Намагайтеся уникати купівлі пилососа з дешевих серій. Вони, швидше за все, виготовлені з низькоякісних матеріалів. Також зверніть увагу на країну-виробника, без коментарів.

Уточніть у продавця-консультанта наявність комплекту додаткових насадок, які полегшують роботу. В наш час купити будь-яку насадку не важко, але навіщо вам потрібні зайві витрати, якщо можна купити добре укомплектовану модель.

У даному матеріалі ми привели вам, мабуть, всі найважливіші критерії, за якими потрібно вибирати, далі справа за вами. Отже, якщо ви навсправжки налаштовані на покупку якісного пилососа, який однаково гарний і в маленькій квартирі, і на величезних площах виробничих приміщень або офісів, то ваш вибір – чудовий пилосос «Кірбі Сентрія». Потужність всмоктування цієї моделі в рази перевищує аналогічні показники пристрою будь-якого іншого виробника. Про практичність даної моделі можна судити з великого комплекту різнопланових насадок на всі випадки життя. За допомогою цього пристрою ви зможете виконати хімчистку килимів в домашніх умовах натерти до блиску гладкі покриття для підлоги, і навіть видаліть іржу і зможете відмити кахель у ванній. "Кірбі Сентрія" - це раціональна покупка на довгі роки.