UA

Як вибрати пилосос для дому

Як вибрати пилосос для дому

Для того, щоб не потрапити в халепу при покупці пилососа, необхідно чітко знати параметри, за якими ви будете вибрати вашого домашнього помічника. Уважно ознайомтеся з рекомендаціями фахівців, і йдіть до магазину із заготівлею з кількох варіантів моделей, між якими ви при покупці робитимете вибір, в іншому випадку ви ризикуєте стати жертвою покупки нав'язаного продавцем-консультантом барахла.

Спочатку необхідно визначитися з потребами, простіше кажучи, вам необхідно знати, чи потрібна вам функція вологого прибирання в пилососі. Адже моделі з цією опцією можуть коштувати набагато дорожче, ніж пилососи для сухого прибирання. Якщо у вашому будинку більшу частину покриття підлоги складають доріжки та килими, то вам просто необхідна функція миття килимів з метою гігієни. Якість прибирання миючого пилососа набагато вища, ніж у його аналога без цієї опції.

Істотний плюс пилососів з функцією вологого прибирання - це постійна чистота і свіжість покриття для підлоги у вашому будинку. До мінусів можна віднести досить великі розміри пристрою, але це не проблема, якщо ви є власником просторого житла. Ще варто враховувати той факт, що за пилососами такого типу потрібен особливий догляд. Їх необхідно промивати після збирання та сушити його начинки. В іншому випадку від пилососа виходитиме неприємний запах, особливо в роботі.

Багато сучасних пилососів можуть виконувати як сухе, так вологе прибирання, що дуже зручно, адже постійно тягати по будинку великий агрегат - це сумнівне задоволення. Виходячи з цих міркувань, купувати миючий пилосос потрібно, якщо в цьому є додаткова потреба, інакше варто обмежитися покупкою звичайного агрегату з функцією сухого прибирання гарної якості.

Якщо ви зупинили свій вибір на стандартному пилососі (без опції вологого прибирання), то обов'язково зверніть увагу на його потужність всмоктування. Якщо потужність нижча за 300 ВТ, то від покупки такої моделі краще утриматися. Чудово буде, якщо потужність пилососа буде регульованою, адже не дуже приємно, коли пилосос тягне за собою легку доріжку, присмоктавши до неї намертво.

Обов'язково зверніть увагу на елемент пилососа, що фільтрує, уникайте моделей з дешевими фільтрами, використовуючи їх, ви ризикуєте своїм здоров'ям. Намагайтеся віддавати перевагу моделям із фільтрацією повітря класу НЕРО, дана технологія тривалий час використовувалася для очищення лабораторій, де проходили ядерні випробування, а також у лікарнях для знезараження підлоги. Структура фільтра НЕРО дозволяє утримувати 99,97% найдрібніших частинок, а це чудовий показник.

Вибирайте модель пилососа з містким пилозбірником, адже моделі з маленькими місткостями для збору пилу значно поступаються потужністю аналогам з більш місткими фільтрами. Ще фільтри маленької місткості значно зменшують потужність пилососа при наповненні, тому обов'язково зверніть на цю деталь особливу увагу при покупці. Якщо ви хочете уникнути струшування багаторазових пилозбірників від пилу, що кишить кліщами, то краще віддати перевагу моделям з одноразовими паперовими мішками. Безумовно, це додаткові витрати, але здоров'я завжди має стояти понад невеликі додаткові витрати. Можна віддати перевагу пилососам з водяними фільтрами класу «Циклон», але догляд за ними надзвичайно обтяжливий, а якість фільтрації повітря перебільшена виробниками.

Непоганим буде вибір порохотяга, укомплектованого додатковим набором насадок. Що більше насадок – то краще, але зверніть увагу на комплектність, не варто доплачувати за зайві пристрої. Обов'язково наявність турбо-щітки! Якщо ви не користувалися пилососами з цією опцією, то дуже рекомендуємо спробувати. Така щітка в рази збільшує продуктивність і швидкість збирання, а коштує вона зазвичай зовсім недорого. Зверніть увагу на наявність тонких насадок, вони неодноразово вам співслужать чудову службу.

У даному матеріалі ми перерахували якщо не всі основні параметри у виборі пилососа, то, мабуть, основні. Віддавайте перевагу у виборі пилососа відомим брендам, таким як Samsung, Karcher, Thomas, Bosch або Kirby. Досягнення останньої компанії просто визначне, та й досвід роботи більш ніж у століття вселяє довіру. Ще компанія Kirby має запатентовану технологію, яка забезпечує в 10 (!) разів більшу силу всмоктування, ніж у конкурентів. Не можна не відзначити та комплектацію пилососів Kirby, вона дозволяє робити прибирання приміщень різного рівня та типу.